De wijnselectie voor Giro d’Italia 2021

Giro d’Italia in 6 wijnen en 3 online lessen

Reeks A: 1, 8 en 15 juli 2021, 18:30

Reeks B: 8, 15, 22 oktober, 18:30

Giro d’Italia is een reeks wijnlessen om de geografie van Italië te ontdekken. Het accent ligt op de geografische aspecten van de wijnproductie in Italië. Per les worden 2 typerende wijnen geproefd en uitgelegd, zodat u ook de smaak van het land kunt ervaren.

De lessen worden in het Nederlands en het Italiaans gegeven, ook leuk als u de taal aan het leren bent.

U ontvangt thuis een pakket met 6 wijnen die tijdens 3 online-lessen worden geproefd en uitgelegd. U kunt de les thuis volgen met uw huisgenoten en de gasten die de Corona-regels toestaan, of u kunt een Giro d’Italia als cadeau geven.

Hoe werkt het

Zodra uw inschrijving en betaling zijn ontvangen, krijgt u thuis een wijnpakket toegestuurd en de link naar de 3 online-lessen. Op de afgesproken tijd zien we elkaar op Zoom en de les mag beginnen. De wijnpakketten worden bezorgd door wijnhandel Grapy. De prijs is € 100 voor 6 wijnen, 3 lessen en zijn inclusief de bezorgkosten.

Grapy is een kleine, onafhankelijke en gespecialiseerde wijnwinkel in Haarlem onder de deskundige leiding van Michiel van Wijk en is onderdeel van de besloten vennootschap Vidi Vino BV.

Aan onze cursisten biedt Grapy een korting van 10% voor hun verdere wijnbestellingen, gebruik hiervoor de kortingscode: BARVINO.

Na de zomer worden de volgende themacursussen aangeboden: à € 50 per les

29 oktober: Terre del Greco, wijnen uit het zuiden van Italië

12 november: Terre del vulcano, vulkaanwijnen uit heel Italië

26 novembre: Terre del Nebbiolo, wijnen uit het noordwesten van Italië

10 december: Terre del Santi e degli dei, wijnen uit het midden van Italië in december

Inschrijving

Vul onderstaand inschrijfformulier volledig in. U ontvangt dan per email een factuur met de instructies voor de betaling van het cursusgeld. Als u betaald heeft, wordt de wijn opgestuurd en u krijgt een link om aan de proeverij deel te nemen.

De sommelier

Barbara Summa is gecertificeerde sommelier met de Italiaanse sommeliersvereniging AIS. Met haar school Madrelingua in Amsterdam organiseert ze al sinds 1998 taalcursussen en wijn- en kookworkshops in Nederland.  U kunt ook cursussen met Barbara in haar zomerschool in Italië volgen vanaf september 2021.

Voor informatie en reserveringen: barbara@madrelingua.com of 0647 254 144