De zomerschool van Madrelingua is open voor privélessen, groepen en voor evenementen. Madrelingua organiseert al sinds 1998 taalcursussen en wijn- en kookworkshops in Nederland. De leermethoden zijn praktijkgericht en communicatief. In plaats van in je eigen taal over een andere taal te leren, leer je de andere taal door deze direct in praktijk te brengen. Het durven spreken van het Italiaans staat centraal in deze methode – kennis van grammatica en vergroting van de woordenschat volgen spelenderwijs.

Locatie

Ofena, Abruzzo

Abruzzo is de schakelregio tussen Noord en Zuid Italië, ten oosten van Rome aan de Adriatische kust. Met 3 nationale parken en andere kleinere beschermde natuurgebieden is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en voor wie een sportieve of culinaire vakantie zoekt. Madrelingua heeft haar zomerschool gevestigd in een voormalig klooster binnen de Middeleeuwse stadsmuren van het dorp Ofena. Ofena ligt op ca. 65 km van Pescara, dus op een uurtje rijden naar de kust en de vliegveld.

Ofena ligt in het natuurpark “Gran Sasso e Monti della Laga”. Tegenwoordig is het een rustig dorp omringd door de prachtige natuur tussen het Gran Sasso gebergte en het dal van de rivier Tirino. In de buurt organiseert ll Bosso kano en kayak tours, begeleide bergwandelingen, e-bike tochten en verhuren ze mountain bikes, terwijl manege Auriga tochten per paard organiseert.

Onze gids, kunsthistoricus Fausto, kent alle bergen en paden in de omgeving en kan alle monumenten, kerken en kastelen van de regio en Rome laten verkennen.

De cursuslocatie Trattorja della Pace biedt de volgende accommodatie aan: 2 grote kamers (2-4 bedden) en 3 dubbele kamers. Alle kamers delen 3 badkamers met douche. De kamers zijn smaakvol ingericht met de originele antieke meubels en nieuwe bedden. De twee grote kamers delen een balkon. De overige vertrekken zijn privé. Je bent welkom in de bibliotheek wanneer deze niet gebruikt wordt voor lessen, of in het overdekte hofje met koffie- en theeapparaten. Er is gratis wifi in het huis. Voor informatie en reserveringen zie deze link 

Etno-gastronomie van Abruzzo 2022

Met haar etno-gastronomische tours wilt Barbara haar kennis van Abruzzo delen.  Deze 2-daagse programma’s brengen je in contact met de geschiedenis, geografie en keuken van de mooiste steden van Abruzzo.
Op vrijdagavond kom je aan in Ofena voor een aperitivo/wijnproeverij en een korte lezing over het programma.
Op zaterdag vertrek in de richting van een stad (Sulmona, L’Aquila of Teramo), en tijdens een wandeling maak je kennis met de rijke geschiedenis van de streek. Je krijgt de tijd om zelf rond te wandelen, te lunchen en te winkelen voor we terug keren. Onderweg heen of terug stoppen we bij andere interessante monumenten en steden.
Op zondag begint de kookles om 10.30 uur, je gaat de gerechten voorbereiden en we gaan samen lunchen.
In de vroege namiddag kun je naar een volgende bestemming vertrekken of verder in Ofena blijven om de omgeving te verkennen.
 
Vanaf 2 personen kun je er ook voor kiezen om 2 workshops aan elkaar te boeken. In dit geval geldt een korting van 30%. Bijvoorbeeld: aankomst vrijdag 22 april, zaterdag Sulmona, zondag de Sulmona kookles – lunch, maandag L’Aquila en dinsdag de L’Aquila 
kookles – lunch = € 336 p.p.
Bestemming  cursusdata

Sulmona en San Venanzio 

€ 280 (1-persoonskamer) | € 240 (2-persoonskamer) p.p.

22-24 juli 2022

L’Aquila en Navelli 

€ 280 (1-persoonskamer) | € 240 (2-persoonskamer) p.p.

22-24 april 2022

29-31 juli

Teramo en Civitella (Le Virtù)

€ 300 (1-persoonskamer) € 260 (2-persoonskamer) p.p.

29 april – 1 mei 2022

5-7 augustus 2022

N.B.

De prijs is inclusief twee overnachtingen met ontbijt, kookles, welkomst-aperitivo, lunch bij de kookles, alle transfers per auto of minibus, eventuele entrées musea en begeleiding.

Sulmona en San Venanzio 
9:30-20.00 uur: met bezoek aan het confetti-museum Pelino.
€ 280 (1-persoonskamer) | € 240 (2-persoonskamer)

L’Aquila en Navelli 
9:30-20.00 uur: bezoek aan het saffraan-museum.
€ 280 (1-persoonskamer) | € 240 (2-persoonskamer)

Teramo en Civitella
8.00-21.00 uur: met bezoek aan het fort.
€ 300 (1-persoonskamer) € 260 (2-persoonskamer)

 

25-31 juli 2022 Italiaans leren met theater in Abruzzo

CURSUS: IL CORO NEL TEATRO CLASSICO

Barbara Summa van Instituut Madrelingua en Carmelinda Gentile, regisseur bij Korego Theater Groep te Amsterdam, organiseren een zomercursus in Abruzzo voor cursisten Italiaans (min. niveau B1) die willen leren acteren in het klassieke Griekse theater.

Carmelinda is afgestudeerd bij het Italiaanse Istituto Nazionale del Dramma Antico en heeft jarenlang gewerkt bij het Griekse theater in Siracusa. Ook is ze bekend o.a. als actrice bij de bekende TV-serie Montalbano. Sinds 6 jaar geeft ze toneellessen in het Italiaans in haar eigen Korego theater in Amsterdam.

In de zomerschool van Madrelingua in Abruzzo kunt u van 25 tot 31 juli 2022 een gecombineerde taal- en toneelworkshop volgen over het koor in het klassieke theater. Reisgenoten met andere interesses kunnen een kook- of wijnworkshop in het Nederlands volgen, kanovaren op de Tirino-rivier, bergwandelen, mountainbiken, eventueel ook met gids, en de prachtige omgeving verkennen, of anders gewoon van de dolce vita genieten. Avontuurlijke activiteiten en e-bike verhuur worden georganiseerd door Il Bosso.

Programma:

25 juli: aankomst in Ofena, kennismaking met het dorp en de activiteiten, lezing over Abruzzo met hapjes en een wijntje

26-30 juli:

  • 9-11 taalles over de tekst van het toneelstuk
  • 11-30-13:30 lichamelijke oefeningen met Carmelinda
  • 18-20 uur repetities in de buitenlucht

31 juli: generale repetitie overdag en voorstelling ’s avonds

Maandag 1 augustus vertrek.

Kosten taal- en acteercursus: € 500 p.p.
Inschrijfformulier onderin de pagina via deze link 

In Ofena en omgeving zijn er verschillende logies-mogelijkheden, van appartementen tot historische kamers in ons museum-huis. Voor prijzen en foto’s kijk vanaf 15 februari 2022 op onze website www.madrelingua.com